Crème Brulée mit Hokkaido-Kürbis

Zutaten:
1 Ei
3 Eigelbe
90 g Zucker
100 g Hokkaido Kürbis
Mark von einer Vanilleschote
1 ½ EL brauner Zucker
200 ml Sahne
2 cl Apfelsaft
1 TL Zucker

Zubereitung:
Den Kürbis in kleine Würfel schneiden und mit etwas Zucker und Apfelsaft weich dünsten, anschließend mit einem Mixstab fein pürieren.
Ei mit Eigelben und Zucker gut verrühren, Vanille, Kürbispüree  und Sahne unterziehen.

4 kleine Schälchen mit der Masse zu 2/3 füllen und in ein Wasserbad stellen. Im vorgeheizten Backofen bei 100 Grad garen, bis die Masse gut gestockt ist, das dauert so ca. 1,5 bis 2 Stunden. Danach mit braunem Zucker bestreuen und mit einem Creme-Brulée-Brenner oder im Backofen unter dem Grill karamellisieren.

(4 Portionen – Zubereitung ca. 35 Minuten)

Ingredients:
1 egg
3 egg yolks
90 g sugar
100 g Hokkaido pumpkin, diced
vanilla seeds
1 ½ tablespoon brown sugar
200 ml liquid cream
2 cl apple juice
1 teaspoon sugar

Preparation:
Steam the punpkin together with the apple juise and some sugar until smooth  and then process in a blender.
Mix the egg with the egg yolks and add vanilla, pumpkin puree and cream.

Fill the brûlée mixture into 4 small bowl/ dishes (2/3).
Place the crème brûlée dishes into a deep baking tray and pour hot water into the tray, until the water reaches halfway up the sides of the dishes (bain-marie).
Place the bain-marie into the preheated oven and cook the creme brulees for about 90 – 120  minutes, until set firm but still with a slight wobble. Allow to cool. You can place the brûlées in the fridge at this stage if you’re not serving them immediately.
For the topping, sprinkle  the brown sugar on top of the brûlées. Heat the surface with a mini-blowtorch until it forms a thin layer of caramel or grill in the oven.

(serves 4 – preparation time  35 minutes)

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